ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2024
καλώς ήλθατε!!!

διαφήμιση τριτων-3rd party adverisment

Συναξαριστής
29  Φεβρουαρίου

όνομα: ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ (Κασσιανός, Κασιανός, Κάσσιος, Κάσιος, Κάσσος, Κάσος, Κάσσης, Κάσης)

29_feb_cassian.jpg
Ο ΟΣΙΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ ο Ρωμαίος

Ρωμαίος στην καταγωγή, με γονείς πλούσιους και επιφανείς. Ή μεγάλη του ευφυΐα, ή φιλομάθεια και ή επιμέλεια του, ήταν από τους βασικούς παράγοντες, ώστε ο Κασσιανός να διακριθεί στις σπουδές του και να γίνει άριστος επιστήμων. Μαζί με τη διανοητική αυτή προκοπή του, καλλιέργησε και τη ζωή της χριστιανικής αγιότητας, με πολύ ζήλο και προσεκτική ακρίβεια.

Οπως ή επιστήμη του υπήρξε φωτεινή, έτσι σταθερή στάθηκε και ή πίστη του. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο Κασσιανός δια της θείας χάριτος επιβλήθηκε στους ενθουσιασμούς της νεότητας. Διατηρήθηκε εγκρατής και σώφρων και πέτυχε το ωραιότερο των στεμμάτων, την αγνότητα, πού τη διατήρησε και κατά τη στρατιωτική του ζωή.

Ετσι εφάρμοσε κατά πάντα τη θεόπνευστη προσταγή του Απ. Παύλου, "σεαυτόν άγνόν τηρεί" Δηλαδή, "διατήρησε τον εαυτό σου καθαρό από τις δικές σου, αλλά και από τις ξένες αμαρτίες".

Αργότερα ο Κασσιανός, με το στέμμα αυτό της αγνότητας, άφησε το στρατιωτικό στάδιο και έβαλε το ράσο της μοναχικής πολιτείας, όπου διέπρεψε σαν πνευματικός πατέρας.

Ποθώντας όμως να γνωρίσει βαθύτερα την ακρίβεια της μοναχικής ζωής, περιήλθε όλα τα μεγάλα κέντρα του ασκητισμού, την Αίγυπτο, την Θηβαΐδα, την Νιτρία, Ασία, Καππαδοκία, και τον Πόντο, άπ' όπου πήρε πολύ ωφέλεια.

Ο Κασσιανός επίσης, έγραψε τα γνωστά από τη Φιλοκαλία κεφάλαια "περί των οκτώ λογισμών", πού τόσο πολύ διαβάζονταν και διαβάζονται από τους ασκητές.

Ετσι με λόγια και έργα αφού έλαμψε, ειρηνικά προς τον Κύριο εξεδήμησε.
τέλος παράθεσης

Οροι Χρήσης του κόμβου μας  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  |  click here to find us on Facebook το γκρουπ μας στο FB

Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.


λέξεις για αποδελτίωση: εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, orthodox, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei